Joke en Ebru

Liedjes zingen

 

Jokejoke

Ebru had zich heel goed voorbereid op de eerste les. Dat verraste mij. Tijdens de cursus worden we erop voorbereid dat de vrouwen door hun drukke gezin vaak weinig tijd hebben. En ik was best zenuwachtig. “Zal ik het wel goed doen?” Ebru Ik wil graag leren. Ik ben blij dat Joke mij helpt. Ik heb een klein Nederlands boekje op de tafel liggen. Ik wijs de plaatjes aan. Ik zeg de woorden die ik ken. Joke Deze eerste les heb ik veel foto’s laten zien. De foto’s waren van mezelf en van mijn hobby: ik zing in het interculturele vrouwenkoor Grenzeloos. Haar zoon was er ook. Ze waren allebei enthousiast. Zo simpel eigenlijk, maar het breekt gelijk het ijs.

Ebru

We hebben samen gezongen. Een Turks liedje: “Tembel cocuk, tembel cocuk. Haydi kalk, haydi kalk”. En het in het Nederlands: Vader Jacob, vader Jacob. Slaapt gij nog, slaapt gij nog.”

Joke

In totaal hebben we zo’n dertig plaatjes bekeken, van huishoudelijke voorwerpen, kleding, accessoires, voedsel, muziek en nog andere dingen. Ik was onder de indruk van Ebru. Haar enthousiasme maakt het fijn om haar les te geven.

Ebru

Veel woorden ken ik al. Ik kan ook al tot 10 tellen. Het was een leuke middag. Ik heb Joke een hoofddoek gegeven.