Louise en Selma

Hoogtepunt

Louisekolom_139

Met z’n zessen gingen we naar de Euromast. Drie lesgeefsters en drie lesneemsters. Ik heb Selma en haar man uitgelegd wat de bedoeling was en dat er geen mannen mee zouden gaan. Dan wilde ze wel mee. In de auto hing een vrolijke, verwachtingsvolle sfeer.

Selma

Het was zo spannend om te doen. En gek. Ik ben altijd aan het zorgen voor mijn man en kindje. En dit was alleen voor mij. Ik was zenuwachtig. Zouden de andere vrouwen mij wel kunnen verstaan? Zou ik de goede woorden kunnen vinden? Maar in de auto was het gelijk goed. Allemaal lieve vrouwen. Wat is de Euromast hoog! Ik heb gezocht naar bekende dingen van Rotterdam. Ik kon niet ophouden met kijken. Het was ook leuk om te praten met elkaar over onze kinderen. En om in een restaurant te zitten. Dat had ik ook nog niet gedaan. Wanneer wij iets vieren, bak ik al het lekkers zelf.

Louise

Daar zaten we dan, met zes vrouwen aan een grote tafel in het restaurant van de Euromast. Een voorbijganger zou er alleen een vluchtige blik op werpen. Wij wisten beter. Deze tafel was bijzonder. Verschillende werelden ontmoetten elkaar. Een ander geboorteland, een andere leeftijd, een andere leefstijl en andere ervaringen. Maar stuk voor stuk vastbesloten om elkaar beter te leren kennen.