Marilinde en Alba

In Rotterdam Noord heeft LOV-taalcoach Marilinde haar deelmemer Alba succesvol begeleid en haar gemotiveerd om door te gaan leren. Bij de certificaatuitreiking nemen zij afscheid en kijken samen met hun trajectbegeleider Elke terug wat zij samen beleefd en bereikt hebben.koekjes2

Marilinde bericht over het beging van hun traject: “Nog wat onwennig kom ik de eerste keer bij Alba thuis. Een groot gezin van zes kinderen waarvan de jongste nog maar net geboren is. Naar mate er meer lessen verstrijken kom ik erachter dat Alba eigenlijk al een heleboel Nederlandse woorden kent”

Alba verteld dat ze Marilinde zo dankbaar is omdat ze haar zoveel heeft geleerd. “Ik kan nu klokkijken, ik ken de dagen van de week, de maanden van het jaar en ik kan nu tellen tot 100!” “Ook hebben we geoefend met soorten groente en fruit, keukengerei en woorden van in en om het huis.”

Taalcoach Marilinde kan dit bevestiging. “Alba heeft zeker veel geleerd in een korte tijd.” “Om dat te vieren heb ik koekjes voor Alba gebakken met daarop klokken, groente en fruit en kleuren getekend met speciale schrijfstiften geschikt om op te eten.”

 

koekjes1

 

Alba is ook vol lof voor Stichting LOV: “Jullie doen zo goed werk, jullie helpen mensen zo goed, ga zo door!”.

Trajectbegeleider Elke is trots op het koppel. Het is te merken dat Alba vooruit is gegaan en al beter Nederlands kan en durft te spreken. Zij heeft concrete plannen voor haar toekomst. Na het volgen van de inburgeringcursus wil zij in Nederland als kok werken. “En dan mogen jullie komen eten en dan zeg ik tegen iedereen: Kijk eens, dat is de mevrouw die mij zo goed Nederlandse taalles heeft gegeven!”