Mieke en Gulcin

Praten met de meester

Miekekolom_138

De lessen die ik aan Gulcin geef zijn altijd heel praktijkgericht. Ik heb van haar begrepen dat ze zo graag een keer naar een ouderavond wil. “Praten met de meester.” Ze durft alleen niet goed, want ze is bang dat ze de meester niet kan volgen als hij te snel praat.

Gulcin

Ik wil graag naar de school van Jasna. Jasna is de hele dag weg. Ik wil weten wat ze doet, hoe het gaat. Ik durf niet naar de meester. Het is moeilijk. De meester praat snel. Ik begrijp de meester niet. Ik kan niet snel praten.

Mieke

Gulcin is heel blij als ik met een oplossing kom. “Durf je het wel als we de meester vragen of hij veel tijd wil nemen om met jou te praten?” “Ja, graag”, glimt ze.

Anne, de wijkcontactvrouw, regelt een afspraak met de meester. Hij stemt toe. Hij vertelt dat hij de ouders van Jasna graag een keer wil ontmoeten. We bereiden het gesprek goed voor. Een paar weken later is het zover. En wat ben ik trots op Gulcin. Ze voert het gesprek helemaal alleen. Ik hoef haar niet te helpen. Wat voor haar telt, is dat ik gewoon naast haar zit en met haar mee ben gegaan.

Gulcin

Wat een lieve meester. Het gaat goed. Met Jasna gaat het ook goed. Hij heeft veel tijd voor mij. Mieke is er ook bij. Ze kan mij helpen als het nodig is. Dat hoeft niet. Ik praat heel veel. Helemaal zelf.