Naima en Simone

Naar het buurthuis

Simonekolom_140

Naima, de wijkcontactvrouw en ik hebben besproken wat Naima verder wil gaan doen. Er is zo veel gebeurd sinds we begonnen zijn. Naima is enorm vooruit gegaan. Het communiceren is soms nog wat lastig, maar ze durft te praten. En… ze wil naar de conversatielessen in het buurthuis. Wat een oogst! Toen ik Naima een paar jaar geleden leerde kennen, kon ik me niet voorstellen dat ze deze stap zou durven zetten.

Naima

Ik heb al veel geleerd. Ik kan zeggen hoe laat het is. Bij de dokter kan ik vertellen waar ik last heb. Dat wilde ik zo graag kunnen! Ik ga nog niet alleen naar de dokter. Mijn man is erbij. Maar alleen ik praat. Daar ben ik heel trots op. Ik wil graag nog beter Nederlands leren. Dan moet mijn kind naar de crèche. Ik vind het eng om mijn kind achter te laten.

Simone

Naima’s kindje moest de eerste keer hard huilen toen ze het naar de opvang bracht. Dat vond Naima heel moeilijk. Maar de lessen gaan hartstikke goed. Elke keer als ik haar tegenkom, glundert ze van oor tot oor.

Naima

Ik heb een les gevolgd in het buurthuis. Samen met Simone. Het is gezellig in het buurthuis. Er wordt veel gepraat. Gelukkig legt Simone alles uit. Ik ken haar en ik vertrouw haar. De les is leuk. Ik vind het ook leuk dat er andere mensen komen voor de les.